Aktek Ürün Detayları

Beyaz Çimento Esaslı Hazır El Sıvası
Cephelerde Beyaz Görünüm

Kullanım Alanı:İç ve dış mekanlarda tuğla, gazbeton, beton, brüt beton, bims, briket duvar ve tavan yüzeylerde sıva yapılmasında kullanılır.

Özellikler:
  • Cephelerde beyaz görünüm sağlar.
  • Tek kat uygulama ile kaba ve ince sıva işlevini birlikte sağlar.
  • Kolay ve hızlı uygulama olanağı sağlar.
  • Yüksek yapışma ve dayanım mukavemetleri ile sağlam bir zemin oluşturur.
 
Uygulama
 
Yüzey Hazırlama
  • Uygulama yapılacak yüzey, kalıp yağı, toz, boya ve aderans azaltıcı maddelerden mutlaka arındırılmalıdır.
  • Uygulama öncesi çatlak ve deliklerin tamiri,aynı malzeme veya uygun Entegre tamir harçları ile yapılmalıdır.
  • Uygulama yüzeyi gerekli ise su ile nemlendirilmelidir.
  • Bütün yüzeylerde uygulamadan 1 gün önce PRİMEL PLUS®  ile ön serpme yapılmalıdır.
  • Yüzey kuruduktan hemen sonra uygulamaya geçilir.
 
Harç Hazırlama ve Uygulama
  • AKTEK® hazır sıva karıştırma makine veya el ile karıştırılarak hazırlanır (10,5-11,5 lt su/50 kg torba).
  • Uygulama kalınlığı tek katta 1cm ile 2,5 cm arasında olmalıdır. Kalınlık 2,5 cm’den fazla ise ikinci kat, ilk kat prizini aldıktan sonra yine en fazla 2,5 cm kalınlığında uygulanır. Hazırlanan harç, sıva küreği veya mala ile uygulanır ve mastarlanır.
  • Bu işlemden sonra sıva yeterince sertleştiğinde sıva yüzeyi trifillenir ve nemli bir sünger ile yüzey bitirilir.
 
Tüketim: 1 cm sıva kalınlığı için yaklaşık 13 kg/m²
 
Teknik Değerler
 
Sertleşmiş Harcın Boşluklu Birim Hacim Ağırlığı, kg/m3 1550 ± 200
Basınç Dayanımı, N/mm2 ≥ 6,0 (CS IV)
Bağ Dayanımı, N/mm2 ≥ 0,2 (FP:B)
Kılcal(Kapiler) Su Emme W0
Su Buharı Geçirgenliği Katsayısı (µ) ≤ 35
Ortalama Isıl İletkenlik (W/m.K) ≤0,89
Yangına Tepki A1

 

Ambalajlama ve Saklama
  • 50 kg.’lık kraft torbalarda, istenildiği takdirde paletli veya sling-bag olarak sevk edilir.
  • Kuru ve don tehlikesi olmayan ortamda açılmadan orijinal ambalajında, en fazla 8 sıra üst üste koymak şartıyla üretim tarihinden itibaren 6 ay, torba açıldıktan sonra 1 hafta içinde tüketilmesi tavsiye edilir.