Aragonit Makina Sıvası Ürün Detayları

İç –dış cephelerde tuğla, gaz beton, bims, briket duvar vb. yüzeylere makına ile uygulanabilen yapışma ve rahat uygulama olanağı sağlayan çimento esaslı makına sıvasıdır.

 

Kullanım Alanı: Özellikle tuğla, gaz beton, bims gibi duvar örgü malzemelerinin yüzeylerine makına ile uygulama sağlar. Yüksek yapışma stabilitesine sahiptir. Makına ile uygulandığından ve  hazır bir ürün olması zaman ve işçilikten kazanılır. Eski sıvalara göre daha sert, düzgün ve darbelere karşı dayanıklı yüzeylerin elde edilmesini sağlar.Tek kat uygulama yaparak hem kaba hem de ince sıva işlemini görür.

 
Uygulama
 
Ön Hazırlık
  • Uygulama yapılacak yüzeyin sertlik durumu, su emiciliği, sağlamlığı daha önceden kontrol edilir.
  • Yüzeyin su emiciliğinin yüksek olması durumunda Aragonit Su Yalıtım katkısı kullanılarak yüzeyin su emiciliği giderilir.
  • Yüzeyde boşluklar ve tamirat yapılması gereken yerler daha önceden Aragonit Tamir Harcı ile tamiratı yapılır.
  • Sıva işlemine başlanılmadan önce yüzeyler havanın sıcaklık ve nem durumuna göre suyla ıslatılmalıdır.
  • Gaz beton ve benzeri su emiciliği yüksek olan yapılarda, uygulamadan en az 72 saat önce  ön serpme işlemi yapılmalıdır.
  • Yüzey düzgünlüğü ve parlaklığı olan brüt beton yüzeyler  ve duvarlarda uygulama öncesinde, yüzey astarı ile beraber ön serpme uygulanmalıdır. Yüzey kuruduktan sonra uygulamaya geçilebilir.
 
Karışım ve Uygulama
  • Çimento esaslı makına sıvası minimum 8-10 mm kalınlığında uygulanmalıdır. 
  • 1,5 cm kalınlığına kadar tek katta uygulama yapılabilir.
  • 1,5 cm den daha kalın uygulanacaksa 1. Kat uygulandıktan sonra prizini tamamladıktan sonra 2. Kat uygulanabilir.
  • Düzgün bir sıva için özel alüminyum mastar profilleri ve köşe kırılmalarını önlemek için köşe profilleri kullanılmalıdır.
  • İki ano arasına yatay şeritler halinde uygulanan Çimento Esaslı Makına Sıvası özel alüminyum mastar profilleri ile mastarlanır.
  • Sıva yeterince sertleştiğinde (parmak ile basıldığında oyulmayacak şekle geldiğinde) yüzey tirfillenir.
  • Nemli bir sünger ile yüzey tamamlanır.
  • Uygulamadan sonra makına püskürtme hortumu bol su ile temizlenmelidir.

 

Karışım ve Uygulama
  • Uygulama sıcaklığı +5  /  +35 Csınırlarında olmalıdır.
  • Uygulama yüzeyleri toz, kir, döküntü, yağ vb. etmenlerden temizlenir.
  • Malzeme en fazla 120 devirli bir mikser yardımı ile karıştırılmalıdır.
  • Malzeme içerisine herhangi bir katkı malzemesi (kireç, kum, çimento gb.) kesinlikle konulmamalıdır.
  • Uygulama esnasında yüzey dış etkenlerden (rüzgar, nem ve güneş) korunmalıdır.
  • Uygun stok şartlarında ambalajın ağzı açılmadan raf süresini korur.
  • Çimento esaslı ürün olduğu için mukavemetinin iyi sonuçlar vermesi açısından sıva yüzeyi 7gün içinde ara ara sulanmalıdır.
  • Özellikle kapı- pencere ve bina ek yerlerinde hareketin olabileceği yerlerde sıva filesi kullanılabilir.
 
Tüketim:
 
  • Tek Kat Uygulama Kalınlığı: min. 8-10 mm
  • 1 cm Uygulamada Tüketim: 12-13 kg / m2

Karışım oranı: 50 kg lık ambalaj için su oranı makıneden ayarlanır.

Renk: Gri ve Beyaz

Kap Ömrü : 2 saat

Ambalaj: 50 kg 3 kat kraft torbalarda strechli olarak (palette 32 adet, 1600 kg )

Raf ömrü : Rutubetsiz ve kuru ortamda üretim tarihi itibariyle  1 yıldır.

Depolama : Açılmamış ambalajıyla kuru ve rutubetsiz ortamda en fazla 8 sıra üst üste istiflenerek depolanabilir.

Olgunlaşma Süresi : 5 dakika 

Pota Ömrü: Karıştırıldıktan sonra ortam şartlarına bağlı olarak 3-4 saat kullanılabilir.

 
Teknik Değerler
 
KURU YIĞIN YOĞUNLUĞU < 2 kg / m 3
SU EMME W1
BASINÇ DAYANIMI CS III
BAĞ DAYANIMI 0,2 - < 0,5 N / mm2 -FB:  B
SU BUHARI GEÇİRGENLİĞİ TAYİNİ  µ ≤25
 ISIL İLETKENLİK

( λ10,kuru) 0,47 W / Mk

                                                                           ( ÇİZELGE DEĞERİ: P : % 50)

 

Ambalajlama ve Saklama
  • 50 kg.’lık kraft torbalarda, istenildiği takdirde paletli veya sling-bag olarak sevk edilir.
  • Kuru ve don tehlikesi olmayan ortamda açılmadan orijinal ambalajında, en fazla 8 sıra üst üste koymak şartıyla üretim tarihinden itibaren 6 ay, torba açıldıktan sonra 1 hafta içinde tüketilmesi tavsiye edilir.